Amit minden gazdinak tudni kell

Biewer Yorkshier Terrier ahogy én látom.

Sokan kértek, hogy jellemezem ezt a fajtát, nem könnyű dolog mert minden kutya külön egyéniség, legyen az bármilyen fajta. A Biewer Yorkira jellemző hogy mozgékonyak, szeretnek játszani, kedvesek, bújósak, imádják a gyerekeket, okosak, bármire meg lehet őket tanítani.

Nekem az a meglátásom hogy nagyon sok minden múlik a kiskutya viselkedésének alakulásában annak, hogy milyen környezetbe kerülnek, milyen emberek veszik körbe és mennyit foglalkoznak vele. Őket is úgy kell terelgetni mint a gyerekeket nevelni kell, türelmesen.

Amit a gondozásukról tudni kell.

Nagyon szépek ha hosszú a szőrük, de folyamatos gondozást igényel. Ehhez jó minőségű samponra és kondicionálóra van szükség, kell még bontó fésű, kefe, kis fésű a nehezen hozzáférhető helyekhez (pl.:orr és szem közti rész). Minden nap igényli hogy át legyen fésülve, különben rasztás lesz, nehezen kezelhető. Hordhatjuk kutya kozmetikába vagy esetleg ha van hozzá érzékünk és nincs türelmünk a mindennapi fésüléshez, nyíratjuk vagy nyírhatjuk is a szőrét. Sok szép és jó pofa fazon van ami bohókássá és aranyossá teszi őket. Ezen kívül a szem környékét is folyamatosan tisztán kell tartani. Lehet kapni szemkörnyék tisztító folyadékot, amit gézlapra öntünk és ezzel törölgetjük le a szeme környékét.

Etetésük

Az első időben napi háromszor, később kétszer kell etetni a pici kutyát. Nagyon figyeljünk a táplálék kiválasztásánál, mert a fejlődéséhez fontos, hogy a táplálék vitaminokban és nyomelemekben gazdag legyen. Én a SeletGold mini Juniort használom egy évnél fiatalabb kutyáknál, ezenkívül még adok nekik porcerősítőt : Aptus Apto-Flex Szirupot, és az egészséges bőr, fényes szőrzet, erős immunrendszerre: Lazacolajat. Felnőttként is SeletGolgot használok nekem eddig ez vált be a legjobban.