Yorkshire Terrier blog

Általános napi teendők

  • Szemápolás reggel ébredés után szemtisztító folyadékkal töröljük le a szemkörnyékét ( mindig a külső szemzugból befelé, az orr felé).
  • Ellenőrizzük a fülek állapotát, ha rossz szagot vagy sötét színű váladékot észlelünk, forduljunk állatorvoshoz.
  • A végbél környékét tartsuk tisztán, mert a rászáradt ürülék komoly fertőzések forrása lehet.
  • Séta után különösen hosszú szőrűeknél fésüljük át a szőrzetet, hogy meg szabadítsuk az esetleges beleragadt levelektől, ágaktól, bogáncsoktól stb.

Vevő Vigyáz!!

Mielőtt bárki kiskutyát vásárolna, a saját érdekében érdemes elolvasni ezt a pár gondolatot.

Soha ne vegyen senki kiskutyát másodkézből!

Csak olyan TENYÉSZTŐTŐL szabad kiskutyát venni, aki vállalja a felelősséget a kutyáért. Ha azt az információt kapjuk, hogy az illetőt valaki megbízta a kutya eladásával, az már eleve gyanús! Miért bízna meg bárkit is egy felelős tenyésztő azzal, hogy árulja a kiskutyáit? Egy igazi tenyésztő mindig megnézi, kinek ad el kutyát. Felírja a vevő nevét, címét, hogy később is tartani tudja a kapcsolatot a kis kölyke új gazdájával. Hogy mérlegel az illető tenyésztő, hogy jó helye lesz-e annál a gazdánál a kutyájának, ha nem is találkozik vele? Mit csinál a vevő, ha valami probléma adódik a kiskutyával? Ha felhívja az eladót, az majd mossa kezeit, hiszen állítólag nem ő tenyésztette a kiskutyát……

Soha ne vegyen senki kiskutyát benzinkútnál, vagy az út szélén!

Az már eleve gyanús, ha az eladó nem engedi be a vevőt legalább a lakása egy helyiségébe, vagy a portája egyik szegletébe! Mondhatja az eladó, hogy „úgyse találnának ide”, de ezt senki ne higgye el. Ha annyira eldugott helyen lakik, akkor lehet találkozni valahol, ahonnan a tenyésztő elkíséri a vevőt az otthonába.

Senki nem kíváncsi a kiskutyák anyjára? Vagy arra, hogy milyen körülmények között éltek eddig a kutyák? Egy felelős tenyésztő nem feltétlenül kacsalábon forgó palotában lakik, pláne ha minden bejövő pénzt a kutyákra költ – viszont az nagyon fontos, hogy tiszta helyen tartsa a kutyáit, és ne legyen nagy a zsúfoltság.

Ha nem mentünk el a tenyésztőhöz, honnan tudjuk, hogy valóban ő az, akinek mondja magát? Még a címe se lesz ellenőrizhető.

Kiadhatja magát akár német állatorvosnak is, akit a német tenyésztők azzal bíztak meg, hogy itt a legolcsóbb áron árulja a kiskutyáikat….

Az senkinek nem tűnik fel, hogy a német állatorvos perfekt magyar, és ha ez a történet igaz lenne, akkor az összes költség levonása után a németek kb. 20 ezer forintért adták volna neki az egyébként drága, ritka fajtájú kiskutyákat?

Nézzék meg, mit vesznek!

Egy egészséges kölyökkutya jellemzői:

élénk, vidám, játékos viselkedés jó kondíció – soha nem csontsovány vagy levert, ha a sovány teste ellenére nagy a hasa, akkor még férges is lehet. Egészséges, tiszta bőr, dús, egészséges szőrzet! Egy kölyökkutyának mindig dús szőrzetének kell lenni. Tessék széthajtani a szőrét, és megnézni a bőrét! Ha korpás, netán vastag felrakódás van rajta, akkor fertőzött, tele van élősködőkkel, parazitákkal. Ilyen lehet a bőrgomba, atka, ótvar, bolha, férgesség….ez mind emberre is átterjedő fertőzés!!! És nagyon nehezen kiirtható! Több hónapig is eltarthat a kezelése, mialatt elkaphatja a család összes kétlábú, és négylábú tagja is. Nem beszélve arról, hogy igen sok pénzbe is kerül.

És még egy gondolat:

Az is gyanús, ha valaki a többi tenyésztőhöz képest rendszeresen sokkal olcsóbban adja a kutyákat…vajon miért?

A kiskutyák felnevelése igen sokba kerül – ha tényleg megkapják azt, amire szükségük van. Ellenkező esetben a fent leírt egészségügyi problémákkal szembesülhet az ember. Kinek van erre szüksége? Azért azt is kalkulálja bele mindenki, hogy ezek a kutyák lesznek végül a legdrágábbak, mire összeadja az ember az összes számlát, amit az olcsó kutyák gyógykezelésére költött.

A szobatisztaságra nevelés Az alomtól való elszakadás az új környezetbe történő beilleszkedés nehéz időszak a kiskutya életében. De az új gazdinak is

Amit minden gazdinak tudni kell Biewer Yorkshier Terrier ahogy én látom. Sokan kértek, hogy jellemezem ezt a fajtát, nem könnyű dolog mert

Miért drága egy törzskönyvezett kutya Avagy mi a lényegi különbség tenyésztő és szaporító között? Elmondjuk! Első hallásra elképesztő összegeket kérnek a tenyésztők

Tippek a kutya egészségéért Fürdetés 1. lépés A yorkshire terriert általában kéthetente-havonta kell fürdetni. Fürdetés előtt készítsünk ki minden kelléket, hogy ne

Gyümölcsök, amelyeket kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak

A gyümölcs, a természet édessége, mely számtalan különböző ízzel, színnel, illattal, formával és mérettel csábít minket. Függetlenül attól, hogy zamatosan édes vagy kissé savanykás, hogy bőven lédús vagy inkább húsos, hogy fán nő-e avagy bokron terem, hogy rendelkezik-e maggal vagy mag nélküli. Mindezektől függetlenül szeretjük a gyümölcsöket és tudjuk, hogy például a banán és az eper jó nekünk. De nem tudjuk, hogy jók-e a kutyáinknak is.